Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vergelijken en gratis vrijblijvende offertes aanvragen.
Vragen? 020 34 60 768 (ma-vr 10u-15.30u)

Klaverblad

Royaal AOV

De Royaal AOV is een arbeidsongeschiktheidsverzekering waarbij de mate waarin u niet in staat bent uw eigen beroep uit te oefenen het uitgangspunt is voor de uitkering. Het uitgangspunt van de Royaal AOV is dat u binnen een afzienbare periode weer kunt re-integreren in de huidige of soortgelijke werkzaamheden.

Combinatietarief
Bij de Royaal AOV is het enkel mogelijk om het combitarief (leeftijdsafhankelijke tarief) te kiezen. Het combinatietarief is afhankelijk van uw leeftijd. Op het moment dat u een jaar ouder wordt, stijgt de premie. Na een bepaalde leeftijd blijft de premie gelijk.

Basis AOV

De Basis AOV is een arbeidsongeschiktheidsverzekering waarbij het eerste jaar bepalend is in hoeverre u niet in staat bent uw eigen beroep uit te oefenen. Na het eerste jaar wordt gekeken welke passende mogelijkheden er buiten het bedrijf zijn.

Combitarief of Standaardtarief
Klaverblad biedt bij de Basis AOV de keuze tussen het standaardtarief en het combinatietarief, ofwel een vast tarief en een leeftijdsafhankelijke tarief. In onderstaand figuur kunt u zien hoe het tarief tijdens de looptijd van de verzekering verloopt.

Standaardtarief
Het standaardtarief is een gelijkblijvend tarief. Bij het afsluiten van de verzekering wordt de premie vastgesteld. Deze premie verandert gedurende de looptijd alleen nog als het verzekerd bedrag wijzigt door bijvoorbeeld een stijging (indexering).

Combitarief
Het combinatietarief is afhankelijk van uw leeftijd. Op het moment dat u een jaar ouder wordt, stijgt de premie. Na een bepaalde leeftijd blijft de premie gelijk. Voor rubriek B is dat ongeveer op 40-jarige leeftijd en voor rubriek A betaalt u na ongeveer de 50-jarige leeftijd een vast premie. Voordeel van het combitarief is dat u op jongere leeftijd een lagere tarief betaalt. Op latere leeftijd betaalt u echter meer premie.

Over Klaverblad

Klaverblad Verzekeringen is een landelijk opererende middelgrote verzekeringsmaatschappij met ongeveer 380 medewerkers. Sinds 1850 volgt Klaverblad haar eigen koers en biedt een ruim assortiment aan schade- en levensverzekeringen, voor zowel particulieren als ondernemers. Tegen scherpe premies en prima voorwaarden.