Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten
Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vergelijken en gratis vrijblijvende offertes aanvragen.
Vragen? 020 34 60 768 (ma-vr 9u-17u)

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Cookie- en privacybeleid

Cookie- en privacybeleid

Privacybeleid datishetverschil.nl

Bij datishetverschil.nl vinden wij uw privacy belangrijk. Wij gaan zorgvuldig en integer met uw persoonsgegevens om. Datishetverschil.nl conformeert zich aan alle wettelijke bepalingen en voorschriften op het gebied van bescherming van persoonsgegevens zoals die staan in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Mocht er iets mis gaan dan zullen wij in actie komen.

Datishetverschil.nl verwerkt persoonsgegevens om verzekeringen en andere financiële producten te offreren, aan te vragen en te sluiten.

De verwerkingen van persoonsgegevens zijn bij het Autoriteit Persoonsgegevens aangemeld onder het nummer 1346310.

Welke gegevens vragen wij bij u op?
Verzekering offreren, aanvragen en sluiten

Wij vragen uitsluitend gegevens van u die nodig zijn om een verzekering te offreren, aan te vragen en af te sluiten. De gegevens van uw aanvraag die u heeft ingevuld via de website ontvangt u altijd in een bevestigings- e-mail.

De gegevens die gevraagd worden, zijn bijvoorbeeld naam, adres en geboortedatum, en gegevens die per verzekering verschillen zoals bijvoorbeeld inkomensgegevens.
Bij het aanvragen van verzekeringen worden bijzondere persoonsgegevens gevraagd, zoals bijvoorbeeld strafrecht gegevens of medische gegevens. Wij vragen deze gegevens dan
namens de verzekeraar.

Bij het aanvragen of tijdens de looptijd van de verzekering van de verzekering is het mogelijk dat de verzekeraar aanvullende informatie aan ons en/of u opvraagt.
Wij hebben bij een lopende verzekeringen uw actuele gegevens nodig om u bij wijzigingen en vragen van dienst te zijn als uw tussenpersoon.
Vergelijking maken

Om een vergelijking te maken via onze website vragen wij uitsluitend gegevens die nodig zijn om de premie te berekenen.

Aan wie geven wij uw gegevens door.
De persoonlijke gegevens die u invoert op onze website datishetverschil.nl zijn en blijven uw gegevens.
Uw gegevens worden gebruikt om aan uw aanvraag of offerteaanvraag te voldoen, alleen in dat verband wordt uw aanvraag of uw offerteaanvraag doorgegeven aan de verzekeringsmaatschappij of gevolmachtigde die zorgt voor de verwerking en afhandeling van uw aanvraag.

Daarnaast is het mogelijk dat uw gegevens worden doorgegeven aan:
– incassobureau’s en aansprakelijkheidsverzekeraar om bepalingen te laten nakomen:
– Kifid inzake een geschil;
– verschillende overheidsinstanties op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak.

Geheimhouding
Medewerkers van Datishetverschil.nl zijn verplicht tot geheimhouding van de persoonsgegevens waarvan zij kennis nemen, behoudens voor zover zij door wet- of regelgeving verplicht worden mededelingen te doen. Zij hebben een geheimhoudingsverklaring getekend.

Bewaartermijnen
Voor de meeste verzekeringen na beëindiging van de verzekering staat een de wettelijke bewaartermijn van 5 jaar.
Voor fiscale gegevens staat een wettelijke bewaartermijn van 7 jaar na beëindiging van de verzekering.
Voor de gegevens van een arbeidsongeschiktheidsverzekering na het beëindigen van verzekering hanteren wij het bewaar termijn van onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Indien u wenst om de gegevens voortijdig te verwijderen, dient u af te zien van aansprakelijkheid.
De offerte aanvragen worden 1 maand na het verlopen van de geldigheid van de offerte uit ons systeem verwijdert.
Indien u een vergelijking heeft gemaakt via onze website en u bent geen klant bij ons geworden dan worden uw gegevens na 1 week automatisch uit onze database verwijdert.

Beveiliging van uw persoonsgegevens.
De pagina’s van datishetverschil.nl waarop u uw persoonlijke informatie invoert, zijn beveiligd door middel van encryptie. Wij maken hiervoor gebruik van een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer). SSL zorgt voor encryptie van bijvoorbeeld creditcard gegevens of persoonlijke informatie.

Klantenservice

E-mails
Datishetvershil.nl communiceert hoofdzakelijk via e-mail met u. Wij gebruiken de informatie die u in de e-mail stuurt om u verder te helpen.
De e-mails die wij ontvangen en sturen worden door ons opgeslagen tijdens de looptijd van uw verzekering en worden samen met u gegevens bewaard.

Sms
Mochten wij dringende vragen of een verzoek van de verzekeraar ontvangen betreft aanvullende informatie dan sturen wij u in sommige gevallen een sms bericht.

Links
Als extra service bieden bij soms een link aan naar een website voor aanvullende informatie. Wij nemen geen verantwoordelijkheid hoe deze websites omgaan met uw persoonsgegevens.

Uw privacyrechten

U heeft de volgende rechten:

• Informatie over de persoonsgegevens die wij van u hebben verzameld;
• Inzage van uw persoonsgegevens;
• Correctie van uw persoonsgegevens;
• Verwijderen van uw persoonsgegevens;
• Overdragen van uw persoonsgegevens;
• Beperkingen opleggen aan het gebruik van uw persoonsgegevens;
• Intrekken van toestemming van het gebruik van uw persoonsgegevens

Wilt u gebruik maken van uw rechten dan kunt u een verzoek indienen per e-mail of per post. Na ontvangst van uw verzoek nemen wij contact met u op.

Vraag, opmerking of klacht?

U kunt altijd contact met ons opnemen als u een vraag, opmerking of klacht heeft. Heeft u een klacht en komen wij er samen niet uit? Dan legt u de klacht voor aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Comoditas B.V. is ingeschreven bij de autoriteit persoonsgegevens onder nummer 1346310.
Contactgegevens voor vragen over privacy en gegevensverwerking:

Datishetverschil.nl
Dynamostraat 72 2hoog
1014 BZ Amsterdam
020 34 60 767
info@datishetverschil.nl

 

Cookies

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine stukjes informatie, die door uw browser worden opgeslagen op uw computer bij het bezoeken van een website en die gebruikt worden om bijvoorbeeld uw persoonlijke voorkeuren te onthouden. Ook Datishetverschil.nl maakt gebruik van cookies, zodat u bijvoorbeeld niet steeds opnieuw uw gegevens hoeft in te vullen als u een vergelijking maakt.

Om uw vergelijkingsessie goed te laten verlopen, gebruiken wij een cookie. Een cookie is nodig voor het onafgebroken kunnen laten verlopen van een enkele sessie. Wij gebruiken uw cookie dan ook niet voor het verkrijgen van andere informatie dan strikt nodig voor het goede verloop van de vergelijking en aanvraag.

Sommige cookies plaatsen wij (first party cookies), andere worden door partijen geplaatst waarvan er content op Datishetverschil.nl getoond wordt, zoals bijvoorbeeld social media sites (third party cookies).

Cookies op Datishetverschil.nl

Op Datishetverschil.nl worden 3 soorten cookies gebruikt.

Strikt noodzakelijke cookies

Dit zijn cookies die noodzakelijk zijn om de site te laten functioneren. Zonder deze functionele cookies werkt Datishetverschil.nl niet optimaal.

Analytische cookies

Datishetverschil.nl werkt met 1 statistiekentool en gebruikt analytische cookies zodat we kunnen meten waar onze bezoekers vandaan komen, welk besturingssysteem ze gebruiken, hoeveel mensen vergelijkingen maken etc. Deze informatie is voor ons van groot belang; op basis van deze meetgegevens kunnen we de site optimaliseren en gebruiksvriendelijker maken. Datishetverschil.nl gebruikt cookies van Google Analytics.

De gemeten gegevens worden met uw IP-adres verwerkt maar worden nooit aan derden verschaft, tenzij wettelijk verplicht. We houden ons altijd aan de richtlijnen van het College Bescherming Persoonsgegevens.

  • __ga: Deze cookie wordt door Google Analytics gebruikt om unieke bezoekers te onderscheiden.
  • __gat: Deze cookie wordt door Google Analytics gebruikt.

Datishetverschil.nl heeft een bewerkersovereenkomst met Google afgesloten en ervoor gezorgd dat ‘gegevens delen’ met Google is uitgeschakeld. Wel worden de Google Analytics-cookies gebruikt in combinatie met andere diensten van Google, zoals Adwords.

Social Media cookies

Embedded content afkomstig van social media sites als bijvoorbeeld YouTube, Facebook, LinkedIn en Twitter bevat vaak cookies. Wat deze platformen met deze cookies doen is ons niet bekend. De gegevens zijn voor Datishetverschil.nl niet inzichtelijk en we hebben helaas ook geen invloed op het al dan niet plaatsen van deze cookies. Voor het plaatsen van deze embedded content (inclusief de cookies) hebben we volgens de cookiewetgeving uw toestemming nodig.

Remarketing
Datishetverschil.nl zet remarketing in middels de platformen Analytics en Adwords van Google. Hierbij worden globale profielen opgebouwd met het doel om producten nogmaals onder uw aandacht te brengen indien u eerdere interesse in deze producten heeft getoond.

Verder maken wij gebruik van demografische en interessecategorieën in Analytics. Deze gegevens worden in de vorm van uw leeftijd, geslacht en interesse opgeslagen in een cookie met als doel om onze doelgroep beter en nauwkeuriger te identificeren en zodoende onze website te kunnen verbeteren.

Cookies uitzetten

Mocht u geen cookies willen installeren, dan kunt u dit in uw browser uitzetten. Raadpleeg daarvoor de helpfunctie en/of de instellingen van uw browser: Chrome, Internet Explorer, Firefox en Safari. Let op! Als u deze cookies in uw browser uitzet, kunt u niet altijd van alle functionaliteiten van Datishetverschil.nl gebruik maken. Het kan daardoor gebeuren dat de beleving van de site tegenvalt.

Sommige cookies worden geplaatst door derden. Deze cookies (third party cookies) kunt u centraal verwijderen via Your Online Choices. Zo zorgt u ervoor dat deze partijen uw online gedrag op geen enkele website meer kunnen bijhouden.