Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vergelijken en gratis vrijblijvende offertes aanvragen.
Vragen? 020 34 60 768 (ma-vr 10u-15.30u)

Waarom je met je AOV een overstap van tussenpersoon of verzekeraar moet overwegen

Het is verstandig om periodiek je verzekeringen en in het bijzonder je Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) tegen het licht te houden.

Vooral de laatste jaren is de AOV-markt in beweging geweest, verzekeraars hebben forse prijsverlagingen en betere voorwaarden doorgevoerd om concurrerend te zijn en potentiële klanten te interesseren voor een AOV.

Wat hebben verzekeraars of tussenpersonen gedaan voor hun huidige klanten?
In veel gevallen onvoldoende! De kans is groot dat je nog een veel te hoge premie betaalt voor je AOV t.o.v. ondernemers die nu een AOV sluiten.

Datishetverschil.nl vergelijkt graag voor je hoeveel je bespaart bij een andere verzekeraar of bij het overstappen naar Datishetverschil als tussenpersoon.

Opnieuw aanvangskorting
Als je besluit over te stappen van verzekeraar, geven de meeste verzekeraars opnieuw een aanvangskorting. Dat betekent dat je over de eerste 3 jaren van de nieuwe AOV, korting op de premie ontvangt.

De volgende verzekeraars geven opnieuw aanvangskorting:

  • AEGON
  • Allianz
  • Avéro Achmea
  • De Amersfoortse
  • De Goudse
  • Klaverblad
  • Reaal

Of kies voor een doorlopende korting
Een groot deel van de verzekeraars kennen sinds een korte tijd ook een doorlopende korting. Hierbij lever je de aanvangskorting in en krijg je een jaarlijkse korting van bijvoorbeeld 7,5% op je premie.

Als je arbeidsongeschiktheidsverzekering nog even loopt, dan kan je veel besparen op de premie van je arbeidsongeschiktheidsverzekering.

2 manieren om over te stappen

1. Overstappen van tussenpersoon
Bij de contractsvervaldatum heb je de mogelijkheid om over te stappen van tussenpersoon. Je blijft dan verzekert bij je huidige verzekeraar.

Bij een overstap van tussenpersoon kan je premie wijzigen, het is mogelijk dat je oude tussenpersoon een provisie rekent voor je AOV. Deze provisie kan oplopen tot 20% van je premie.

Door je te oriënteren voor een andere tussenpersoon kan je behoorlijk besparen op de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering, sommige tussenpersonen rekenen een lagere provisie en andere tussenpersoon werken op basis van een transparante vergoeding. Datishetverschil.nl werkt op basis van een lage eenmalige en jaarlijkse vergoeding.

2. Overstappen van tussenpersoon én verzekeraar
Als je besluit over te stappen van tussenpersoon én verzekeraar, kan dit een forse besparing van je premie opleveren.

De besparing bij het overstappen van tussenpersoon is evident. Verzekeraars stellen allen hun eigen product voorwaarden en premie vast. Daardoor zijn er forse verschillen in premie en voorwaarden. Vergelijken en overstappen van tussenpersoon levert je daardoor een flinke besparing op.

Belangrijk bij het overstappen

In- en uitlooprisico
Bij het overstappen van een AOV is het belangrijk dat je op het in- en uitlooprisico let, vooral als je van verzekeraar overstapt.

Het in- en uitlooprisico heeft te maken met arbeidsongeschiktheid opgelopen in het grijze gebied waarin je daadwerkelijk de overstap van verzekeraar maakt.

Lees meer over de inlooprisico en over de uitlooprisico.

Contractvervaldatum
De contractvervaldatum is de datum waarop je AOV-contract prolongeert; de volgende contractstermijn gaat dan in.

Op deze datum kunnen er nog een aantal andere zaken gebeuren, namelijk:

  • Eventuele wijzigingen aan je AOV worden doorgevoerd (Denk hierbij aan aanpassingen in het verzekerd bedrag of eigen risicotermijn)
  • Het AOV-contract wordt beëindigd
  • Je hebt de mogelijkheid om je AOV over te sluiten van verzekeraar en/of tussenpersoon

De contractvervaldatum staat op je polisblad.

De meeste contracten hebben een lengte van 1 of 3 jaar, oude contracten kunnen zelfs een lengte van 5 of 10 jaar hebben. Contracten met een duur van 10 jaar zijn tegenwoordig niet meer toegestaan.

Vergelijken van premie
Een groot voordeel bij een overstap van AOV is de besparing op de premie. Of je alleen overstapt van tussenpersoon of de volledige overstap maakt van tussenpersoon én verzekeraar, in de meeste gevallen bespaar je op de hoge premie van een AOV.

Ben je benieuwd of je op je huidige AOV kan besparen? Ga dan snel naar onze vergelijking en vul de gegevens van je AOV in. Je ziet direct de premie en eventuele besparing in het eerste jaar én over de gehele looptijd.

Veelgestelde vragen bij het overstappen

Behoud ik de voorwaarden van mijn huidige AOV?

Bij het overstappen van verzekeraar ontvang je een nieuwe polis en nieuwe voorwaarden. Het is belangrijk om te inventariseren wat de belangrijkste punten voor jou zijn waaraan een AOV moet voldoen.

Stap je alleen over van tussenpersoon, dan blijft je polis en voorwaarden onveranderd. Je blijft immers bij dezelfde verzekeraar.

Wat zijn de kosten van Datishetverschil.nl voor het oversluiten van een AOV?

Voor het volledig afhandelen en oversluiten van je AOV naar een andere verzekeraar, brengt Datishetverschil.nl 195,- eenmalig in rekening en 78,41 *) jaarlijks.

Ben je al klant van ons? Dan rekenen wij 99,- eenmalig en 78,41 *) jaarlijks.

Wij zijn je aanspreekpunt voor vragen en verwerking van wijzigingen van je AOV. Twee keer per jaar vragen wij je of je AOV nog actueel is en volledig aansluit op je werkzaamheden.

*) Prijspeil 2021