Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten
Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vergelijken en gratis vrijblijvende offertes aanvragen.
Vragen? 020 34 60 768 (ma-vr 10u-15.30u)

Vrijwillige ZW/WIA-verzekering bij het UWV

Zelfstandigen die starten vanuit een loondienstsituatie of werknemersverzekering kunnen ook terecht bij het UWV voor een vrijwillige Ziektewet en WIA-verzekering. Voor deze verzekeringen geldt een aanmeldtermijn van 13 weken nadat het werk in loondienst of de uitkering is gestopt. Voor deze verzekering is geen medische beoordeling nodig.

Ziektewet-verzekering
De Ziektewet-verzekering biedt een inkomen als u ziek bent. De maximale periode dat u een Ziektewet-uitkering ontvangt is 2 jaar (104 weken).
Het dagloon dat u verzekert, is gebaseerd op het inkomen dat u kwijtraakt als u ziek wordt. Er geldt een maximum te verzekeren dagloon.

WIA-verzekering
De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de WIA (WIA-verzekering), biedt een inkomen nadat u 2 jaar door een ziekte of handicap niet heeft kunnen werken. Als u WIA aanvraagt, beoordeelt UWV wat u nog kunt verdienen, daarbij rekening houdend met uw ziekte of handicap.
Het dagloon dat u verzekert, is gebaseerd op het inkomen dat u kwijtraakt als u ziek wordt. Er geldt een maximum te verzekeren dagloon.

Meer informatie over de UWV vrijwillige ZW/WIA-verzekering.