Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten
Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vergelijken en gratis vrijblijvende offertes aanvragen.
Vragen? 020 34 60 768 (ma-vr 10u-15.30u)

17-11-2011: Het MKB beschouwd de AOV en het pensioen als duur of nutteloos

17-11-2011

AOV en pensioenverzekering te duur
Veel mkb’ers en zzp’ers vinden pensioenvezekeringen en aov te duur of zien het nut er niet van in. Aldus onderzoek van het CVS onder ruim 500 ondernemers.

Aanleiding van het onderzoek
Het onderzoek werd gepresenteerd door Jaap Oudijk (Generali) voorafgaand aan een door het Verbond van Verzekeraars georganiseerd rondetafelgesprek met mkb’ers en zzp’ers. Het Verbond liet dit onderzoek doen om te achterhalen of, en zo ja hoe, verzekeraars kunnen bijdragen aan de continuïteit van de ondernemingen van zzp’ers en mkb’ers.

Ondernemers en de arbeidsongeschiktheidsverzekering
Iets meer meer dan de helft van de zzp’ers zijn arbeidsongeschiktheidsrisico afgedekt, tegen 60 procent van het mkb. Het arbeidsongeschiktheidsrisico heeft men afgedekt door of een verzekering te sluiten of door bijvoorbeeld te rekenen op het inkomen van de partner.

Het opbouwen van pensioen door zelfstandigen
Uit de onderzoeksresultaten bleek dat 22 procent van de zelfstandigen en 15 procent van de mkb’ers geen pensioen opbouwt. De rest bouwt zelf pensioen op via een polis of verkoopt bijvoorbeeld zijn bedrijf wanneer hij met pensioen gaat. Ook leert het onderzoek dat 23 procent van de mkb’ers geen pensioenvoorzieningen voor zijn personeel heeft getroffen.

Waarom ondernemers geen pensioen of arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben
De argumenten van ondernemers om geen pensioenvoorziening te regelen of zich niet tegen arbeidsongeschiktheid te verzekeren zijn vooral dat ze het te duur vinden of het nut er niet van inzien.

Bron: VVPonline