Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten
Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vergelijken en gratis vrijblijvende offertes aanvragen.
Vragen? 020 34 60 768 (ma-vr 10u-15.30u)

22-11-2011: AOV Reportage! Stand van zaken Budget AOV en provisie na het rapport van de AFM

22-11-2011

Volgens het Verbond van Verzekeraars hebben de arbeidsongeschiktheidsverzekeraars zich de kritiek die toezichthouder AFM afgelopen zomer uitte op het functioneren van de AOV-markt echt aangetrokken. “De sector is er zeer van doordrongen dat er een groot belang gediend is met het zo goed mogelijk laten aansluiten van AOV’s op de behoeften van het groeiende leger zelfstandigen zonder personeel”, aldus de woordvoerder.

Het AFM rapport geeft aanleiding tot verbetering
“We weten dat veel verzekeraars het rapport hebben aangegrepen om verbeteringen door te voeren.” Alle reden om te onderzoeken wat de stand van zaken is bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Ten aanzien van budget AOV’s neemt een aantal verzekeraars de kritiek ter harte, maar blijft ook het standpunt overeind dat de budget AOV in een behoefte voorziet. Zolang maar duidelijk is voor de consument wat wordt uitgesloten.

Hoe een verzekeraars op dit onderwerp reageert
Generali laat bijvoorbeeld weten de AOV’s met een beperkte uitkeringsduur wel te blijven aanbieden, maar te “werken aan verbetering van de communicatie voor klanten rondom uitsluitingen voor bepaalde oorzaken van ziekte.”

Meer hierover in de volgende reportage (PDF document).

Bron: Verzekeringsblad