Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten
Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vergelijken en gratis vrijblijvende offertes aanvragen.
Vragen? 020 34 60 768 (ma-vr 10u-15.30u)

20-01-2012: Classificatierapport AOV door Adfiz

20-01-2012

Adfiz heeft op woensdag 18 januari 2012 een classificatiesysteem voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen gepresenteerd. Het doel van dit systeem is om helderheid voor consumenten en adviseurs te scheppen in de voorwaarden van de AOV´s.

De onderzochte AOV’s
Clarus, de werkgroep van Adfiz, heeft 38 arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van 14 verzekeraars onder de loep genomen en de bevindingen gerapporteerd. Een aantal verzekeraars hebben in de eerste instantie aangegeven niet te willen meewerken met het onderzoek maar kunnen hier bij een volgend onderzoek op terugkomen.

Onderzoek op basis van 8 productkenmerken
De producten van de verzekeraars zijn beoordeeld op basis van 8 productkenmerken van de AOV. Onder andere de productkenmerken zoals het in- en uitlooprisico bij het overstappen van een AOV, schade- of sommenverzekering, correctiebepaling en onderhoudsregeling zijn meegenomen in het onderzoek.

Verbond van Verzekeraars
Het Verbond van Verzekeraars vindt dat het classificatiesysteem van Adfiz een goede bijdrage levert aan meer inzicht en duidelijkheid in het ruime productaanbod van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandigen.

Datishetverschil.nl
Op Datishetverschil.nl zijn de AOV’s van 10 verzekeraars te vergelijken. In het detailscherm zijn de meeste productkenmerken, die gebruikt zijn in het classificatiesysteem van Adfiz, per AOV uiteengezet. Bekijk deze productkenmerken en meer door de AOV te vergelijken.

Bekijk het overzicht van de onderzochte AOV’s.