Om je beter van dienst te zijn maken wij gebruik van cookies. Lees ons privacybeleid - sluiten
Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vergelijken en gratis vrijblijvende offertes aanvragen.
Vragen? 020 34 60 768 (ma-vr 10u-15.30u)

De Amersfoortse AOV 2.5

Waarom een AOV 2.5 van De Amersfoortse via Datishetverschil.nl?

Als zelfstandige ondernemer is het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid een rationele en logische keuze om te maken. Hier zal geen discussie over bestaan. Vaak vormt de hoge premie van een volledige arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) een grote hindernis.

De AOV 2.5 van De Amersfoortse biedt hierin een goede en betaalbare oplossing.

Waarom de AOV 2.5 van De Amersfoortse?

  • Kies voor een uitkering van 2 jaar of 5 jaar;
  • Dekking op maat en een zeer lage premie;
  • Professionele preventie en re-integratie door De Amersfoortse.

Voer je gegevens in en bekijk direct wat een AOV 2.5 in jouw situatie kost.

Direct de AOV 2.5 berekenen

Bekijk de video van AOV 2.5 van De Amersfoortse

Op maat verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Uit onderzoek is gebleken dat het merendeel van de ondernemers na 2 tot 5 jaar volledig hersteld is na arbeidsongeschiktheid. Van dit totaal stroomt het overgrote deel binnen 2 jaar terug in de arbeidsmarkt.

Met de AOV 2.5 wordt door De Amersfoortse op deze statistiek ingespeeld. Bij deze verzekering heb je de keuze om een uitkering van 2 of 5 jaren te kiezen.

Bij een reguliere AOV loopt de dekking door tot aan de pensioenleeftijd. Dit geeft meer zekerheid als je langdurig arbeidsongeschikt raakt. Kies je voor een uitkeringsduur van maximaal 2 jaar of 5 jaar? Dan scheelt dit aanzienlijk in de premie met een normale AOV. De Amersfoortse heeft daarom deze AOV 2.5 ontwikkeld als je een goedkoper alternatief zoekt dan een normale AOV.

En dat is niet alles, want de AOV 2.5 heeft de volgende kenmerken.

Kenmerken AOV 2.5

Verzekerde bedrag

Verzeker een bedrag tot 90% van het gemiddelde inkomen over de laatste 3 jaar met een maximum van € 45.000.

Het verzekerde bedrag wordt een bruto uitkering in geval van arbeidsongeschiktheid. Dit bedrag blijft gedurende de looptijd van je arbeidsongeschiktheidsverzekering gelijk en stijgt bijvoorbeeld niet mee met de inflatie.

Het is ook mogelijk om het verzekerde bedrag tijdens de looptijd te verhogen of te verlagen. Bij het verhogen worden wel opnieuw gezondheidsvragen gesteld door De Amersfoortse.

Wachtdagen (Eigen risicotermijn)

Wachtdagen (ook wel eigen risicotermijn) genoemd zijn het aantal dagen dat je moet wachten tot de uitkering begint. Bij AOV 2.5 heb je de keuze uit 14, 30 of 60 wachtdagen. Een hogere eigen risicotermijn heeft een lagere premie tot gevolg.

Arbeidsongeschiktheidspercentage

Het arbeidsongeschiktheidspercentage is het percentage van arbeidsongeschiktheid waarna een AOV begint met uitkeren. Bij De Amersfoortse is deze standaard 25%.

Eindleeftijd

De eindleeftijd van de AOV 2.5 is standaard 67 jaar. Bij fysiek zwaardere beroepen verlaagt De Amersfoortse de standaard eindleeftijd naar 55 of 60 jaar.

Als je kiest voor een lagere eindleeftijd, dan loopt de AOV minder lang met een lagere premie tot gevolg.

Het is belangrijk om de eindleeftijd los te zien van de uitkeringsduur. De uitkeringsduur gaat in als je arbeidsongeschikt mocht raken en duurt maximaal 2 of 5 jaar.

Arbeidsongeschiktheid en weer arbeidsgeschikt zijn

Zoals je gelezen hebt krijg je met de AOV 2.5 maximaal 2 of 5 jaar een uitkering en goede en professionele begeleiding bij arbeidsongeschiktheid. Als je na deze periode nog arbeidsongeschikt bent, dan stopt de uitkering en begeleiding van deze arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Ben je binnen 2 of 5 jaar weer arbeidsgeschikt maar raak je om dezelfde ziekte of aandoening weer arbeidsongeschikt? Dan heb je recht op een nieuwe uitkeringsperiode van maximaal 2 of 5 jaar als je meer dan 90 dagen arbeidsgeschikt bent geweest. Was je minder dan 90 dagen arbeidsgeschikt? Dan ontvang je een uitkering voor het aantal dagen dat je nog ‘over’ hebt van je AOV 2.5.

Was je binnen 2 of 5 jaar weer arbeidsgeschikt maar raak je om een andere ziekte of aandoening arbeidsongeschikt dan de vorige keer? Dan heb je recht op een nieuwe uitkeringsperiode van maximaal 2 of 5 jaar als je meer dan 30 dagen arbeidsgeschikt bent geweest. Was je minder dan 30 dagen arbeidsgeschikt? Dan ontvang je een uitkering voor het aantal dagen dat je nog ‘over’ hebt van je AOV 2.5.

Hoe sluit je de AOV 2.5 af?

De Amersfoortse biedt haar verzekeringen uitsluitend via onafhankelijke partijen zoals Datishetverschil.nl aan. Na het klikken op de onderstaande button kom je op een pagina waar je berekent wat de AOV 2.5 in jouw situatie kost. Vervolgens heb je de mogelijkheid om deze verzekering direct online af te sluiten.

Natuurlijk kunnen wij ons voorstellen dat je nog vragen hebt over de AOV 2.5, stel deze gerust door met ons contact op te nemen.

Direct de AOV 2.5 berekenen

Lees ook meer over de werkwijze van Datishetverschil.nl.